הילף:טשאטשקעס

פון המכלול
ווערסיע פון 06:19, 7 אויגוסט 2023 דורך תנא קמא (שמועס | ביישטייערונגען) (←‏רעדאגירן)
(חילוק) → עלטערע ווערסיע | איצטיגע ווערסיע (חילוק) | נייערע ווערסיע ← (חילוק)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משתמש חדש

דף זה מפרט את הטשאטשקעס שזמינים בפרעפערענצן > טשאטשקעס.

טשאטשקעס הוא כינוי במכלול לסקריפטס שאומצו על-ידי חלק גדול דיו מקהילת המכלולאים ונוספו לפרעפערענצן המשתמש. הטשאטשקעס מיועדים לאפשר למשתמשים לשלוט על ממשק המשתמש.

ישנם שני הבדלים עיקריים בין לשונית ה"טשאטשקעס" ב"פרעפערענצן" ללשוניות האחרות:

  • למעשה, כל האפשרויות בסעיף זה תלויות בתמיכת ג'אווה סקריפט בדפדפן שלכם. כמעט כל הדפדפנים תומכים בג'אווה סקריפט, אבל כל אלו שתומכים גם מאפשרים למשתמש לבטל את התמיכה הזו. אם בחרתם לא להפעיל ג'אווה סקריפט בדפדפן שלכם, כנראה לא תוכלו להשתמש בטשאטשקעס אלו. יש דפדפנים שמאפשרים לבטל ג'אווה סקריפט באופן כללי, אך בכל זאת לאפשר רק באתרים מסוימים. אם אתם משתמשים בדפדפן כזה, תוכלו לאפשר ג'אווה סקריפט ספציפית במכלול גם אם באופן כללי אינכם מאפשרים זאת.
  • הטשאטשקעס אינם חלק אינטגרלי מהתוכנה שמפעילה את המכלול (תוכנת "מדיה-ויקי"), אלא נוצרו על ידי משתמשים שונים במכלול או במיזמי ויקי-מדיה השונים, והוספו לאפשרויות בידי אחד ממפעילי המערכת של המכלול (מפעילי המערכת יכולים לערוך את רשימת הטשאטשקעס האפשריים על ידי הודעת המערכת והדף המיוחד המתאימים).

חלק מהטשאטשקעס מאופשרים כברירת מחדל (כלומר אלו שיופעלו אם תלחצו על קישורית "חזרה להגדרות ברירת המחדל" בתחתית הדף) עבור משתמשים חדשים ועבור אלמונים. אלו מסומנים על ידי (א) וניתן לבטלם במידת הצורך.

אם ברצונכם לבקש טשאטשקע כלשהו שאינו קיים, או שקיים במכלול אחרת, תוכלו לבקש בדף המכלול:סקריפטס/בקשות. לדיווח תקלה על טשאטשקע יש לפנות לדף המכלול:סקריפטס/תקלות.

נאוויגאציע און זוכעניש

צולייגן פערזענליכע לינקס צום זייט באר - די לינקס ברויך מען אריינלייגן אין סוב בלאט פונעם באנוצער בלאט

דוגמה של הגדג'אט במונובוק

הטשאטשקע מוסיף קישורים (שנבחרו על ידי המשתמש) לתיבה שממוקמת מעל לתיבת הקהילה. עבור משתמשים שבחרו בעיצוב שאינו "וקטור", התיבה מוצגת במצב מקופל.[1]

הוראות שימוש

אחרי שמאפשרים "הוספת קישורים אישיים בתיבת הצד" בהעדפות (תחת "טשאטשקעס"), יש לערוך את הדף "Special:MyPage/מיינע לינקס". כדי ליצור קישור חדש, יש לפתוח בשורה חדשה עם כוכבית, ולאחר מכן יבוא הקישור. הקישור יכול להיות קישור פנימי או קישור חיצוני. הקישור צריך להיות כתוב בקוד ויקי, ניתן גם להשתמש בתגי HTML לעיצוב הקישור. ראו לדוגמה את הדף הזה. מומלץ ליצור קישור לדף העריכה "משתמש:שם המשתמש/מיינע לינקס" כדי להקל על עריכתו (ראו ה"טיפ" למטה). לאחר הוספת הקישורים או הסרת הקישורים הרצויים, יש לשמור את הדף.

לחצו כעת על הקישור "מיינע לינקס" שמעל לתיבת הקהילה וראו את התוצאה. השינוי אמור להיות מיידי. אם השינוי אינו משתקף בתיבת הקישורים שלכם בצד ימין, רעננו את הדף באמצעות Ctrl + F5.

טיפים או "דברים מגניבים שאפשר לעשות עם הקישורים"

הוספת קישור לעריכת דף "מיינע לינקס"

ניתן, לשם נוחות, להוסיף בסוף הרשימה את השורה הבאה:

* {{עריכת הדף|Special:MyPage/מיינע לינקס|כתובית=עריכת מיינע לינקס}}

התוצאה:

קישור עם צבע

* [[משתמש:Yonidebest/נתונים שונים|<font color="green">נתונים שונים</font>]]

התוצאה:

ראו לדוגמה את דף הקישורים הזה.

שילוב תמונות

ניתן לשלב גם תמונות ברשימת הקישורים, בחלופה לריבועים הכחולים. ראו דוגמה בדף הקישורים הזה.

קישורים מותנים לפרלמנט ומפעיל נולד

ניתן בדף להשתמש גם בתבניות, למשל תבניות שיכולות ליצור קישורים בתנאים מסוימים. לדוגמה, אם תרצו שהקישורים הפרטיים שלכם יכילו קישור לדפים המכלול:מועצת, המכלול:מפעיל נולד והמכלול:בירורים רק כאשר מתנהל בדף המתאים דיון, הוסיפו את הקטע הבא לרשימה:

{{קישור לדף אם צריך|דף=המכלול:מועצת|כותרת=מועצת|ריק=13|רשימה=*
}}{{קישור לדף אם צריך|דף=המכלול:מפעיל נולד|כותרת=מפעיל נולד|ריק=35|רשימה=*
}}


זוכן דורך פארקירצטע געביט נעמען

הגדג'אט במונובוק

ליסטע פון שארטקאטס:

געביט קיצור
   
המכלול ה
באַניצער ב
טעקע ט
מעדיעוויקי מוו
מוסטער מו
הילף ה
קאטעגאריע ק
פארטל פ
רוי ר
דרעפט ד
שמועס געביט קיצור
שמועס ש
המכלול שמועס מש
באַניצער שמועס בש
טעקע שמועס טש
מעדיעוויקי שמועס מווש
מוסטער שמועס מוש
הילף שמועס הש
קאטעגאריע שמועס קש
פארטל שמועס פש
רוי שמועס רש
דרעפט שמועס דש
באַזונדער קיצור
ספעציעל ס
באניצער ביישטייערונגען בב

מען קען אויך צולייגן דעם אות "ר" (פאר רעדאגירן) אדער "ה" (פאר בלאט היסטאריע) פאר'ן קיצור אינעם אויבערשטן טאבעלע כדי צו אנקומען צום רעדאגירן אדער פריערדיגע ווערסיעס בלאט, רעספעקטיוולי.

וויכטיגע נאטיץ: מען דארף צולייגן א קאָלאָן (צוויי פינטלעך) אין יעדן פאל. למשל, אנשטאט "המכלול:דיסקוסיע זאל", דארף מען שרייבן "מ:דיסקוסיע זאל".

מען קען אנהייבן א שורה מיט א סלעש (לוכסן) כדי צו אנקימען צו אייער סוב-בלאט. למשל, זוכט "/אויפגאבעס" כדי צו אנקומען צו "באזונדער:הדף שלי/אויפגאבעס".

דוגמאות


(א) טוישן די אידיש/ענגליש קלאַוויאַטור ביים זוכן - ביים זוכן "tdrh" וועלן די פארשלאגן אויך ארייננעמען "אגריפס", "אגריפראצעסערס" וכדומה

(א)

דער טשאטשקע ווען מען טייפּט אינעם זוך קעסטל "yrun" Gadget-DWIM-1.png
דער טשאטשקע ווען מען טייפּט אינעם זוך קעסטל "בפו" Gadget-DWIM-2.png
Information icon.svg
די פונקציע ארבעט נישט אינעם נייעם וועקטאר דעזיין (2022)
די פונקציע ארבעט נישט אינעם נייעם וועקטאר דעזיין (2022)

די זוך-קעסטל שלאגט פאר ארטיקלען וועמענס נאָמען הייבט זיך אן מיט די געטייפּטע אותיות. צום ביישפּיל, ווען איר קלאפט אריין "טראמ", וועט זיך עפענען אַ דראַפּ-אַראָפּ מעניו אונטער די זוכן קעסטל וואָס איז מציע (צווישן אנדערע) "טראמפ", "טראמפייטער", "טראמבאנע" און "טראמוועי". אויב אייער קלאַוויאַטור איז בטעות אנגעשטעלט אויף "ענגליש" מאָדע, וועט טייפּן "טראמ" שרייבן "yrtn". דער טשאטשקע וועט פאָרשלאָגן טראָמבאָנע, טראמפ און טראמפייטער (און די רעשט פון די ארטיקלען וואָס הייבן זיך אן מיט "טראמ") אויך ביים טייפּן "yrtn". פון די צווייטע זייט, אויב איר דרוקט "בפו", וועט עס געבן אויך CPU.

א צווייטע וויכטיגע פונקציע וואס ווערט ערפילט דורך דעם טשאטשקע, איז אויפצוברענגען ווייטערפירן, וועלכע וואלטן אנדערש נישט ארויפגעקומען ביים זוכן. צום ביישפיל, ווען איר לייגט אריין "תפילת", וועט ארויפקומען תפילת רבי אלעזר בן ערך, א ווייטערפיר צו רבי אלעזר בן ערך.


פּאפּאפּס: אַרטיקל פּריוויוס און רעדאגירונג פונקציעס קומען אַרויף ביים האווערן איבער לינקס

"פופאפ" הוא גאדג'ט שמציג רמז (Tooltip) בזמן שמרחפים עם העכבר מעל קישור פנימי, מידע על הקישור. בנוסף, מוצגים תפריטים שמתאימים לסוג הקישור. להלן פירוט המידע והתפריטים שהגאדג'ט מציג.

תיעוד מקורי

התיעוד המקורי של הגאדג'ט נמצא כאן (ענגליש).

מרחב הערכים הראשי ומרחב השיחה

בקישור לערך רגיל מוצגת פסקת הפתיח של הערך (או חלק ממנה אם היא ארוכה), ובמידה והערך מכיל תמונות, תופיע התמונה הראשונה בצורה ממוזערת. אם הקישור הוא לפסקה או לעוגן בערך, תופיע הפסקה המקושרת במקום פסקת הפתיחה.

בנוסף מופיע מידע על הדף: גודלו בבתים, מספר הקישורים הפנימיים, מספר התמונות, מספר הקטגוריות, והזמן שחלף מאז נערך הדף לאחרונה.

בנוסף, מופיע תפריט שמציע אפשרויות שונות:

כל הסעיפים בתפריט ניתנים להפעלה על ידי לחיצה עליהם, ובחלקם ניתן להמשיך להשתמש בפופאפ. למשל, ריחוף עם העכבר מעל "היסטוריה" תגרום להופעת דף פופאפ נוסף עם תקציר דף "גרסאות קודמות" של הערך. ריחוף עם העכבר מעל "העריכה האחרונה" יעלה פופאפ נוסף עם תאריך העריכה האחרונה, ותקציר "השוואת גרסאות". אם הקישור הוא לדף שיחת ערך, במקום שלושת הקישורים האחרונים יופיעו שני קישורים: קישור לערך עצמו, וקישור לעריכת הערך.

הערת שוליים

קישור להערת שוליים הוא בסך הכל קישור לעוגן בגוף הערך הנוכחי. כמו כל קישור לעוגן, הפופאפ מציג את תוכן העוגן. משמעות הדבר היא שריחוף עם העכבר מעל קישור להערת שוליים פותח פופאפ עם תוכן ההערה. בנוסף, כל התפריטים והמידע שמוצגים בקישור לערך אחר יופיעו, כשהמידע והתפריטים מתייחסים לערך הנוכחי.

משתמש

בעת ריחוף עם העכבר מעל קישור לדף משתמש או לדף שיחת משתמש יופיע דף זהה לדף במרחב הערכים הראשי (להלן, "המרחב הראשי") או במרחב השיחה, בצירוף תפריט נוסף, שמיוחד ל"משתמש". תפריט זה מכיל את הפריטים הבאים:

קטגוריה

בזמן ריחוף עם העכבר מעל אחת הקטגוריות נפתח פופאפ עם מידע על הקטגוריה, בדומה לדף במרחב הראשי. בנוסף, מופיע פירוט עשרת הערכים הראשונים בקטגוריה.

הבדל

ריחוף עם העכבר מעל קישור להבדל בין גרסאות (למשל המילה "נוכחית" או "קודמת" בדף גרסאות קודמות), פותח פופאפ עם תאריך שתי הגרסאות, והשוואת הגרסאות.

עריכה

ניתן לסמן קישור פנימי (כולל הסוגריים המרובעים שמקיפים אותו) בחלון העריכה, ולרחף עם העכבר מעליו בכדי לקבל פופאפ לערך הזה. באופן זה ניתן גם לפתוח טאב חדש בדפדפן עבור הערך המסומן (למשל על ידי הקלקה על שם הערך בחלונית הפופאפ ביחד עם מקש Ctrl).

אפשרויות

הגאדג'ט מאפשר למשתמשים להגדיר אפשרויות שונות ששולטות על התנהגותו. לרשימה (כמעט) מלאה של האפשרויות ראו כאן. כדי להשתמש באפשרויות הללו, עליכם לערוך את באזונדער:הדף שלי/common.js ולהוסיף בו שורה עבור כל אפשרות בה אתם מעוניינים להשתמש. לדוגמה, כדי לשנות את התנהגות הגאדג'ט כך שלא יציג תקצירים אלא רק את רשימת התפריטים, הוסיפו שורה כזו:

window.simplePopups = 1;

להלן רשימה חלקית של האפשרויות:

האופציה תיאור פעולתה
window.popupTocLinks = 1;
הצגת פופאפים גם עבור שורות בתוכן העניינים. ברירת מחדל - לא להציג
window.popupMaxWidth = 600;
הרוחב המרבי של הפופאפ. ברירת מחדל - 350
window.simplePopups = 1;
הצגת תפריטים בלבד
window.popupMaxPreviewCharacters = 2000;
המספר המרבי של תווים שיוצגו בתקציר. ברירת מחדל - 600
window.popupMaxPreviewSentences = 12;
המספר המרבי של משפטים שיוצגו בתקציר. ברירת מחדל - 5
window.popupStructure ניתן להציב אחד מהערכים הבאים (כולל המירכאות) כדי לשנות את עיצוב חלונית הפופאפ
'original', 'fancy', 'fancy2', 'menus', 'shortmenus', 'lite', 'nostalgia'
window.popupModifier ניתן להציב אחד מהערכים הבאים (כולל המירכאות) כדי לגרום לפופאפ להופיע רק כאשר מרחפים עם העכבר מעל לקישור תוך כדי לחיצה על אחד המקשים.
'ctrl', 'shift', 'alt', 'meta'
window.popupImages ניתן לתת את הערך false או 0 (ללא מירכאות), כדי לומר לגאדג'ט לא להציג תמונה ממוזערת בחלונית
window.imagePopupsForImages = false; כדי להורות לגאדג'ט לא לפתוח פופאפ כאשר מרחפים עם העכבר מעל תמונה


רעדאגירן

צולייגן א [רעדאַגירט] קנעפל צו קענען רעדאגירן דעם אריינפיר פון א בלאט

א טשאטשקע וואס לייגט צו א לינק צו רעדאגירן דעם אריינפיר נעבן דעם בלאט-נאמען.

טשעקטי: קנעפל צו טרעפן און פאררעכטן אפטע טעותים, לינקס צו באדייטן בלעטער און נאך (קאנפליקט מיט'ן ‏"wikEd" טשאטשקע)

כפתור בדיקה.png

אפשרות זו מוסיפה מתחת לתיבת העריכה, בין הכפתורים "תצוגה מקדימה" ו"הצגת שינויים", כפתור חדש בשם "בדיקה". לחיצה על כפתור זה מבצעת מספר פעולות:

  • החלפות - ביצוע ההחלפות טקסט טכניות והחלפות של "בוט החלפות" על הטקסט בתיבת העריכה. פעולה זו משנה ישירות את הטקסט עצמו. ההחלפות הללו מכבדות את התבנית {{ללא בוט}} כאשר עורכים את הערך המלא (ולא פסקה).
  • זיהוי טעויות נפוצות - בדיקת הטקסט כנגד רשימת כללים, והתרעה על שגיאות נפוצות, ובמידת האפשר הצעת תחליף. פעולה זו לא משנה את הטקסט.
  • תיקון פירושונים - התרעה על קישורים לדפי פירושונים, וסיוע בתיקונם.
  • תיקונים טכניים - התרעה על קישורים פנימיים כפולים ופרמטרים ריקים, וסיוע בהסרתם לפי בחירת המשתמש.
  • תמונות - התרעה על חוסר בתמונות או על הימצאות תמונות ב"שימוש הוגן", וסיוע במציאת תמונות חופשיות מתאימות לערך.

לאחר לחיצה על "בדיקה", נוסף אזור מתחת לשורת הכפתורים, עם מידע על ממצאי הגאדג'ט:

תוצאות בדיקה.png

ארגון הערך

צ'קטי כולל בדיקות שמסייעות בארגון הערכים בהמתאם למוסכמות במכלול. קראו עוד על עיצוב דפים בהמכלול:בלעטער-אויסשטעל אנווייזונגען.

  • סדר פרקים - פרקים נפוצים יופיעו בתחתית הערך על פי אחיד המסייע לקוראים למצוא פרקים חשובים "ראו גם", "לקריאה נוספת", "דרויסנדיגע לינקס", "רעפערענצן".
  • רעפערענצן - צ'קטי מאפשר לעצב רעפערענצן בצורה אחידה:
    • אחידות במיקום רעפערענצן - במקרה שחלק מהערות השוליים מופיעות אחרי סימן פיסוק, וחלקן לפני הסימן, מציע צ'קטי לבחירת העורך את העיצוב המועדף, ומאפשר לעורך לבחור לתקן בהתאם את כל הערות השוליים.
    • איחוד רעפערענצן - במקרה שהערת שוליים מופיעה מספר פעמים בערך מציע צ'קטי להגדיר מזהה ("שם") למופע הראשון ולהפוך את יתר המופעים לשימושים במזהה. בצורה זו ברור יותר שמספר רעפערענצן מתייחסות למקור זהה.
    • כיווניות רעפערענצן - הצעות לתיקוני כיווניות לרעפערענצן, כך שהערות בענגליש יופיעו משמאל לימין.
    • אזהרה על רעפערענצן "שם" (ראו עוד בהמכלול:רעפערענצן#רעפערענצן מסוג "שם" או "Ibid")
  • גלריות תמונות - כאשר משולבת בערך גלריה ארוכה במיוחד, צ'קטי ממליץ לצמצמה ולהעבירה לוויקישיתוף.
  • קטגוריות
    • מיון רגיל - מציע להוסיף מיון רגיל לקטגוריות. ראו עוד על כך בהמכלול:קטגוריות#סדר המיון של הערך בקאטעגאריע.
    • סדר קטגוריות - בערכים שבהן סדר הקטגוריות שרירותי, ניתן למיין את הקטגוריות על פי מוסכמה של סדר אלפביתי, כאשר קטגוריות לידה ופטירה מופיעות אחרונות.

החלפות ותיקוני פורמט

ההחלפות מבוצעות באופן אוטומטי:

ההחלפות הללו מכבדות את התבנית {{ללא בוט}} אם קיימת כזו בערך. היות שצ'קטי מכיר רק את מה שנמצא כרגע בחלון העריכה, וייתכן מצב שבו אתם עורכים פסקה אחת, והתבנית {{ללא בוט}} נמצאת בפסקה אחרת, צ'קטי מבצע את ההחלפות האלו רק בעריכת הדף כולו, ומוותר עליהן בעריכת פסקה. החלפות אלו תופענה בתקציר העריכה. תמיד לאחר הרצת הבדיקה, יש לבצע "הצגת שינויים" כדי לוודא שהגאדג'ט לא ביצע החלפות לא רצויות.

תיקוני פורמט מוצעים:

  • שימוש בקו מפריד - החלפה של מינוס (-) בקו מפריד (–), בצורה זו יופיעו מספרים מימין לשמאל בהתאם לסדר הכתיבה הנהוג בעברית. יש לבדוק שההקשר נכון (למשל לא להחליף תוצאה של משחק ספורט)
  • מיזוג הפניות לערך מורחב - כאשר מפנים לכמה ערכים מורחבים נהוג להשתמש בתבנית אחת של מוסטער:ערך מורחב ולהשתמש בפרמטר "ערכים" לציון הערכים הרלוונטיים.
ראו גם: הוספה/הסרה של החלפה

זיהוי בעיות לשוניות

  • זיהוי ביטויים בעיתיים - הגאדג'ט מזהה מספר ביטויים בעייתיים, כפי שמוגדר בוהמכלול:בדיקה אוטומטית (שנבנה בהסתמך על המכלול:לשון), ורושם את רשימת הביטוים הבעייתיים שנמצאו בערך. משמאל לכל ביטוי בעייתי מופיעה קישורית "חיפוש" שלחיצה עליה מוצאת את הביטוי המתאים בתיבת העריכה. כאשר אותו ביטוי בעייתי מופיע מספר פעמים בערך, לחיצה חוזרת על קישורית "חיפוש" תוביל למופע הבא של הביטוי וכן הלאה.
  • בדיקת התאמה במין - צ'קטי יודע לאתר אוטומטית טעויות לשוניות של אי-התאמה במין, כגון "שתי שקל", "שלושה בחורות" ו"חמשת הספינות", להפנות את העורך למיקום המתאים של הבעיה בערך, ולהציע תיקון מתאים. את התיקון יש לעשות ידנית לאחר שמוודאים שהצעת התיקון נכונה.
ראו גם: הוספה/הסרה של ביטוי

תמונות

צ'קטי כולל מספר בדיקות לטיפול בעניינים נפוצים הקשורים בתמונות ובשילובן בערך:

Gadget-Chekty-4.png
  • ויקישיתוף - אם אין בערך קישור לוויקישיתוף, ויש בו קישור לוויקינתונים שמקושר בעצמו לוויקישיתוף, צ'קטי מציע להוסיף קישור לוויקישיתוף.
    כל שנשאר לכם לעשות הוא למקם את הסמן במקום בו אתם רוצים להוסיף את הקישור "ויקישיתוף בשורה" (בדרך כלל בסוף פסקת "דרויסנדיגע לינקס"), וללחוץ על הכפתור "להוספה"
  • סיוע במציאת תמונות - במקרה שאין תמונות בערך הסקריפט מציע שימוש בכלי שנקרא FIST לחיפוש תמונות חופשיות מתאימות בוויקישיתוף ובוויקיפדיות בשפות אחרות, וכן תמונות חופשיות באתר פליקר.
  • טיפול בתמונות שימוש הוגן - אם הערך כבר מכיל תמונות, הסקריפט סורק את הגרסה השמורה של הערך ומוצא אם יש בה תמונות שמכילות את התבנית {{שימוש הוגן}}. אם יש כאלו, הסקריפט מודיע, ומציע קישור ל FIST כדי להחליף את תמונות השימוש ההוגן בתמונות חופשיות.

ויקינתונים

אם הערך מכיל תבניות אשר יכולות להשתמש במידע מוויקינתונים אך לא קיימות תוויות עבריות לנתונים, צ'קטי מציע את רשימת הישויות המתאימות מוויקינתונים ומאפשר להגדיר להן במהירות תווית בעברית. ההגדרה נעשית באמצעות לחיצה על שם הישות, הזנה של תווית בעברית ואישור. באמצעות הוספה של תרגומים לתוויות ניתן להרחיב את הפרטים המופיעים בערך הנערך כמו גם בערכים אחרים המזכירים את הישות.

בנוסף בערכים העוסקים במחברים (כאשר יש פרק "ספריו" או "ספריה" וכו') צ'קטי מאפשר לאתר את המחבר ב-VIAF, להוסיף את מזהה VIAF לוויקינתונים ובקרת זהויות לערך כך שקוראים יוכלו למשל לאתר בקלות רשימת יצירות.

קישורים

תיקון קישור לפירושונים.png

הכלי כולל כמה אפשרויות לשיפור הקישורים במכלול:

  • Disambig RTL.svg תיקון קישורים לפירושונים - בתחתית אזור ההתרעות מופיעה רשימת הקישורים לדפי פירושונים שנמצאים בערך. לחיצה על אחד מפריטי הרשימה (אם ישנם כאלו) מקפיצה חלונית עם המשפט המלא בו מופיע הקישור לדף הפירושונים, והאפשרויות להחלפה. ריחוף עם העכבר מעל אחד הכפתורים תציג ברמז צץ ("tooltip") את השורה המלאה של הקישור בדף הפירושונים, ולחיצה על הכפתור תחליף את הקישור לדף פירושונים בקישור מפורש, מבלי לשנות את הטקסט המוצג לקורא. דוגמה: במקרה שבתמונה, לחיצה על הכפתור "מארק" תהפוך את הקישור כך שיפנה למרק גרמני.
  • קישורים עודפים - צ'קטי מזהה קישורים סמוכים המפנים לאותו ערך ומציע להשאיר רק את האזכור הראשון של מושג.
  • קישורים עירומים - קישורים עירומים הם קישורים שבאים עירומים ממידע ביבליוגרפי (שם הכותב, שם האתר, תאריך הפרסום, כותרת הכתבה וכו'). צ'קטי מזהה חלק מהקישורים העירומים ומציע להחליפם בקישור עם מידע ביבליוגרפי. הוספת המידע הביבליוגרפי נעשית באופן דומה לעורך החזותי (citoid)
  • פסקת דרויסנדיגע לינקס - על מנת לשמור על ארגון של פסקת הקישורים החיצוניים, רצוי לבחור מספר קצר של קישורים עיקריים שמרחיבים בנושא. צ'קטי מתריע על בעיות של מספר רב של דרויסנדיגע לינקס או חוסר גיוון בדרויסנדיגע לינקס.

התאמה אישית

ניתן להגדיר קיצור מקלדת לכפתור הבדיקה באמצעות הגדרת checkToolKey בדף הסגנון האישי.

לדוגמה

checkToolKey ='t'

alt+shift+t יהיה קיצור המקלדת בדפדפנים הנפוצים. (התמיכה בקיצורי מקלדת עשויה להשתנות בין דפדפנים ומערכות הפעלה - ניתן לסמן עם העכבר את הכפתור כדי לקבל טיפ לשילוב המקשים המדויק בדפדפן שבשימוש)

את כיתוב הכפתור ניתן לשנות מ"בדיקה" לשם הרצוי באמצעות הגדרת checkToolName בדף הסגנון האישי.

לדוגמה

checkToolName="סקריפט בדיקה"

תקלות והצעות לשינויים

בדף השיחה של המקור של צ'קטי ניתן למצוא תקלות שטופלו והצעות לשינויים. הצעות לתיקוני לשון או שגיאות כתיב יש להעלות בשיחת המכלול:בדיקה אוטומטית או המכלול:בוט/בוט החלפות/אולם דיונים.


צולייגן ספעציעלע בוכשטאבן אונטן פון רעדאגירונג בלאט, ווי אראביש, גריכיש און מאטעמאטישע סימבאלן

Specialchars-gadget.png

בתחתית תיבת העריכה ישנה רצועת כלים ארוכה שמכילה תווים שלא נמצאים בכל המקלדות: פיסוק, קוד ויקי, תווים מתמטיים, ותווים עבריים (למעשה, תווי ניקוד). אפשרות זו מוסיפה בצידה השמאלי של הרצועה הזו תפריט נגלל עם כ-30 קבוצות נוספות של תווים מיוחדים כמו ערבית, יוונית, וייטנאמית, ועוד כ-27 שפות. בחירה של אחת מהשפות הללו מוסיפה את התווים המתאימים בתחתית הרצועה, באופן כזה שלחיצה על כל אחד מהם מוסיפה אותו לחלון העריכה עצמו.


wikEd רעדאגירער: לייגט צו אייגנשאפטן און פארבעסערונגען צום קאוד רעדאגירער און צום "אונטערשייד צווישן ווערסיעס" פענסטערל (קאנפליקט מיט'ן "טשעקטי" טשאטשקע)

דער טשאטשקע ארבעט נישט צוזאמען מיט'ן בדיקה קנעפל טשאטשקע.

מוסיף לחלון העריכה תכונות משופרות, ומיועד לדפדפנים: פייערפאקס, סאפארי, און כראום. להוראות ופירוט מלא קראו את הילף בלאט (ענגליש). כמו-כן, הגאדג'ט מוסיף שיפורים גם לחלון "השוואת גרסאות".

הפעלתו במצב עריכה עלולה לנטרל גאדג'טים אחרים, כמו "השלמה אוטומטית בקישור לערכים". ניתן להפעיל ולנטרל את הגאדג'ט באופן דינמי תוך כדי עריכה, על ידי כפתור WikEd logo.png שמופיע מימין לסמליל המשתמש שמופיע ליד שם המשתמש שלכם בראש הדף. במילים אחרות, אפשר לבחור בו מהדף "העדפות" לשמור אותו במצב כבוי (או "מנוטרל"), ולהפעיל אותו רק כאשר מבקשים להשתמש באחת מהתכונות המשופרות שלו. אפשר כמובן גם להפך - להשאיר אותו מופעל, ולכבות אותו רק כאשר הוא מפריע. ניתן גם להפעיל את הגאדג'ט עבור השוואת גרסאות בלבד, ללא כל השפעה על מסך העריכה, אך אם זו בחירתכם, עדיף להפעיל במקומו את הגאדג'ט wikEdDiff.


wikEdDiff: צייגן אונטערשיידן צווישן ארטיקל ווערסיעס אויף א קלארערן אופן (נישט וויכטיג פאר באניצער פון wikEd)

Gadget-wikEdDiff.png

גאדג'ט זה מביא אתו חלק מהתכונות של הגאדג'ט wikiEd, וליתר דיוק, את אפשרות השוואת הגרסאות.

כאשר אתם במצב של "השוואת גרסאות", מתחת להשוואה יופיע הכפתור הזה: WikEdDiff.png. לחיצה עליו פותחת מתחת לכפתור תיבה של "השוואה מאחדת": שתי הגרסאות מוצגות יחדיו, כאשר התווים שנוספו מופיעים ברקע ירוק, ותווים שהוסרו מופיעים ברקע אדום. בנוסף, בתיבה המאוחדת, קישורים פנימיים וחיצוניים פעילים (כלומר ניתן ללחוץ עליהם).

הדף בענגליש המקביל לדף זה הוא: MediaWiki:Gadget-wikEdDiff.


יתום טשעק: בודק זיין ביים רעדאגירן צי דער ארטיקל איז א יתום

אויסוועלן דעם מעגליכקייט וועט מאכן אז ווען איר רעדאגירט אן ארטיקל א "יתום", דהיינו אזא וואס האט נישט קיין פארבינדונגען פון ארטיקלען אינעם הויפט געביט, וועט איר באקומען א מעלדונג דערוועגן אונטן פונעם רעדאגירונג בלאט.


צולייגן באמערקונג "צוריקדריי צו ווערסיע x פון דאטום x דורך x" ביים רעדאגירן אן אלטע ווערסיע פון א בלאט

אויסוועלן דעם פונקציע וועט מאכן אז ווען איר ווילט רעדאגירן אן אלטער ווערסיע (דורכ'ן דריקן אויף אן אלטער ווערסיע אינעם היסטאריע בלאט, און דאן דריקן אויף "רעדאגיר"; ווי כדי צו צוריקדרייען וואנדאליזם פון א צאל באניצער וכדומה), וועט אטאמאטיש געשאפן ווערן א רעדאגירונג באמערקונג "צוריקדריי צו ווערסיע x פון דאטום x דורך x". מען קען רעדאגירן דעם באמערקונג פארן פובליצירן.


אויטאמאטיש צוענדיגן לינקס צו ארטיקלען [[לינק]] און צו מוסטערן {{מוסטער}}

Gadget-autocomplete.png

בחירה באפשרות זו גורמת לכך שכאשר אתם נמצאים במצב "עריכה", מקלידים "[[" ואז אות נוספת, ייפתח בצד שמאל למעלה של תיבת העריכה תפריט נגלל שמציע ערכים שמתחילים באותיות אותן כבר הקלדתם. ניתן לבחור ערך מהרשימה בעזרת העכבר, או בעזרת החיצים (Up או Down) במקלדת ולבסוף הקשת Enter. בדומה, אם תקישו "{{" ואז אות נוספת, התפריט הנגלל יציע תבניות ששמן מתחיל בתווים אותם הקלדתם.

צוזאם מיט פאראויסקוק

ארבעט דאס נישט (איך רעד פונעם פאראויסקוק וואס שטייט אין זייט און טויטש זיך די גאנצער צייט)? • • • האט'ס אמונהשמועס מיט מירשרייב צו מיר • ב' טבת ה'תשפ"ד • 10:36, 14 דעצעמבער 2023 (UTC)

אנטשולדיגט, ארבעט א מחיה! • • • האט'ס אמונהשמועס מיט מירשרייב צו מיר • ב' טבת ה'תשפ"ד • 10:48, 14 דעצעמבער 2023 (UTC)


מעדיעוויקי:Gadget-tableBtn

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-tableBtn


צולייגן קנעפל צו צולייגן דרויסנדיגע לינקס אינעם געצייג באר

טשאטשקע זה מוסיף לסרגל הכלים במצב "עריכה" כלי שעוזר להוסיף דרויסנדיגע לינקס לדף.

הוראות שימוש

הפעלה

בתיבת העריכה, מקמו את הסמן במקום בו מתבקש הקישור, ולחצו על הכפתור אשף הקישורים בסרגל הכלים (אם אתם משתמשים ב"סרגל עריכה משופר", הכפתור נמצא תחת תפריט "מתקדם").

בחירת התבנית הרצויה
Gadget-Externallinks-1.png

לחיצה על הכפתור תפתח תיבת דו-שיח קטנה במרכז המסך עם תפריט גלילה המונה את כל התבניות שנתמכות על ידי האשף (טיפ: פרט לבחירה הראשונה, "לינק", שמות התבניות ממוינים, והקשת האות הראשונה של שם התבנית באותיות עבריות או לטיניות תביא אתכם לתבנית הרצויה או קרוב אליה בתפריט). בחרו מהתפריט את התבנית הרצויה. אם ברצונכם לערוך תבנית שכבר קיימת בדף, ניתן להדביק את התבנית בשדה "או הדביקו כאן תבנית לעריכה" - פעולה זו תפתח את האשף ותעתיק את תוכן הפרמטרים מהתבנית לשדות המתאימים באשף.

אם התבנית כבר קיימת בדף וברצונכם לשנות או להוסיף בה מספר פרטים, ניתן לסמן את התבנית בדף לפני לחיצה על כפתור האשף. פעולה זו תגרום לדילוג על השלב הראשון של בחירת התבנית, משום שהתבנית שסימנתם כבר ידועה, ותגרום להופעה מיידית של האשף כאשר תוכן הפרמטרים בתבנית המסומנת מועתק לשדות המתאימים באשף.

מילוי השדות
תיבת דו-שיח למילוי הפרטים
1. בכותרת התיבה יופיע שם התבנית שבחרתם
2. שדה זה מופיע בחלק מהתבניות. אם מופיע השדה, "הדבקת" הקישור בשדה הזה תגרום למילוי חלק מהשדות
3,4. אפשרות לבחור "פריט ברשימה" או "הערה"
5. כפתור ה"אישור" יהפוך לפעיל לאחר שכל שדות החובה (מסומנים במסגרות אדומות) ימולאו.

תיבת הדו-שיח תתאכלס עם השדות המתאימים לתבנית שנבחרה.

בחלק מהתבניות מופיעה מעל השדות שורה ובה נכתב "הדביקו את הקישור כאן". אם תדביקו בשורה זו את הקישור, האשף ינסה לחלץ מהקישור את השדות הרלוונטיים. אם הדבקתם קישור ושום שדה לא התמלא, התמלאו שדות לא נכונים, או שהתמלאו בפרטים לא נכונים, אנא דווחו בהמכלול:סקריפטים/תקלות. אל תשכחו לציין את התבנית שגרמה לבעיה, ואם ניתן רצוי גם להדביק את הקישור הסורר.

לאחר מילוי השדות

ניתן לסמן בתחתית האשף "פריט ברשימה". אם תעשו זאת, התבנית תתווסף לדף בשורה חדשה, עם "*" לפניה. לחלופין, ניתן לסמן "הערה". אם תעשו זאת, התבנית תתווסף לדף עטופה בתבנית "{{הערה}}".

חלק מהשדות הם "חובה", ומסומנים במסגרת אדומה. כל זמן שיש לפחות שדה אחד "חובה" שעדיין ריק, הכפתור "אישור" מנוטרל, ולא ניתן להוסיף את התבנית. ברגע שכל השדות המסומנים כ"חובה" אינם ריקים, כפתור "אישור" הופך להיות פעיל.

אפשר בכל עת לסגור את תיבת הדו-שיח בשלושה אופנים: לחיצה על "ביטול", לחיצה על ה-x בפינה שמאלית עליונה, או הקשת Escape במקלדת.

לחיצה על כפתור "אישור" תוסיף את התבנית לתיבת העריכה, במקום בו נמצא הסמן.

בוקמרקלטים

יש תבניות הנתמכות על ידי בוקמרקלטים. בדרך כלל עדיף עבור תבניות כאלו להשתמש בבוקמרקלט. כאשר תבחרו אחת מהתבניות הללו, האשף יזכיר לכם שהתבנית נתמכת, וימליץ להשתמש בבוקמרקלט. למידע נוסף ראו עזרה:בוקמרקלטים.


(א) צולייגן ליסטע פון נוצליכע רעדאגירונג-באמערקונגען אונטער דעם באמערקונג קעסטל

(א)
Summarieslist-gadget.png

אפשרות זו מוסיפה מספר כפתורים עם תקצירי עריכה סטנדרטיים ("הגהה", "תקלדה", "עיצוב", "מכלולזציה", "קטגוריה", וכן הלאה) מתחת לשורת תקציר העריכה. לחיצה על הכפתורים מוסיפה את התקציר הסטנדרטי לתיבת העריכה.

ניתן להוסיף על תקצירי העריכה הסטנדרטיים גם תקצירים מותאמים אישית, כפי שמוסבר בדף המכלול:סקריפטס/באמערקונגען.


ווארענען ביים פובליצירן ווען עס זענען פארהאן רעפערענצן אבער נישט קיין רעפערענצן אפטיילונג

אפשרות זו גורמת להפעלת בדיקה מיוחדת כאשר לוחצים על "שמירה" או "תצוגה מקדימה", ומתריעה אם יש בדף הערות שוליים אך אין תבנית {{הערות שוליים}} או תגית {{רעפערענצן}}, או כאשר יש תבנית או תגית, אך אין הערות שוליים.

  • הבדיקה מופעלת רק כאשר עורכים את הדף כולו, אך לא כשעורכים סעיף יחיד בעזרת קישורית "עריכה".
  • הגאדג'ט אינו מזהה הערות שוליים הקיימות בתבניות המוכללות בדף, כך שיש לוודא את תוצאות הבדיקה ידנית.
  • הגאדג'ט פעיל רק במרחב הראשי.


דעזיין

אריבערפירן קנעפלעך פון "נאָך" מעניו צו די שורה פון טעבס (פאר'ן וועקטאר דעזיין)

בעיצוב וקטור, יש "תפריט נסתר": זהו התפריט שנפתח כאשר מציפים את העכבר או לוחצים על המשולש שמימין לתיבת החיפוש. עבור משתמשים ותיקים תפריט זה כולל "העברה", ועבור מפעילים, או מי שבחר בגאדג'ט "הוספת לשוניות "מחיקה", "הגנה", "חסימה" ו"הסתרת גרסה" כדי לבקש בדף בקשות ממפעילים" התפריט כולל אפשרויות נוספות כמו "הגנה", "חסימה", "מחיקה" וכדומה. יש עוד גאדג'טים וסקריפטים שמוסיפים לתפריט זה אפשרויות.

גאדג'ט זה יסיר את "התפריט הנסתר" (כלומר המשולש), ויוסיף את האפשרויות שכלולות בו לשורת הלשוניות (או "הטאבים"), לצד "קריאה", "עריכה", ו"גרסאות קודמות".


קיבוע התפריט העליון, כך שיוצג כל הזמן ללא תלות בגלילת הדף. (מיועד לווקטור)

גאדג'ט זה מקבע את התפריט העליון (הכולל את הלשוניות ערך, שיחה, עריכה וכו' ואת החיפוש) בסקין וקטור כך שיישאר במיקום קבוע גם בגלילה.


קיבוע תפריט הצד, כך שיוצג כל הזמן ללא תלות בגלילת הדף. (מיועד לווקטור)

גאדג'ט זה פועל בעיצוב "וקטור" (עיצוב ברירת המחדל) בלבד. מקבע את תפריט הצד (החל מלוגו המכלול ומטה) כך שיישאר במיקום קבוע בימין הדף, ללא תלות בגלילה. הגאדג'ט גם משכן את קישורי בינוויקי בתיבה נגללת, כדי שלא יחרגו מן הדף (בגלל הקיבוע, לא ניתן להגיע לקישורים שחורגים מן הדף).

למכלולאים שמשתמשים באפשרות זו, מומלץ מאוד לבחור גם ב"הפעלת קיפול פריטים בתפריט הניווט בעיצוב וקטור" תחת לשונית "מראה" בהעדפות.


הוספת אופציות הצגה לסעיף "רעפערענצן" כאשר יש עשר הערות או יותר.

Gadget-RefStyle.png

גאדג'ט זה מוסיף לסעיף "הערות שוליים" אופציות שונות לתצוגה, בדפים בהם יש עשר הערות או יותר.

האפשרויות הן: "הצגה בטורים", " תיבת גלילה" ו-"הסתרה". בנוסף הגאדג'ט מוסיף מַחִלֵק ("slider"), המאפשר לשנות את גודל הגופנים בסעיף "הערות שוליים".

  • "הצגה בטורים" מוגבלת לדפדפנים התומכים בהצגה בטורים, כלומר כל הדפדפנים המודרניים פרט לאינטרנט אקספלורר (שבו האפשרות לא תוצג). אם נעשה שימוש בתבנית "הערות שוליים" עם הגדרת "טורים=כן", אפשרות זו נעולה במצב בחור (כלומר אין אפשרות לבטל את ההצגה בטורים באותו ערך). ההצגה בטורים תלויה ברוחב המסך בו אתם גולשים: מתחת לרוחב מסך מסוים ההצגה תהיה בטור יחיד גם אם בחרתם באפשרות הזו, ובמסכים רחבים מספיק יוצגו הערות השוליים במספר רב של טורים.
  • בחירה באפשרות "תיבת גלילה" תציג את הערות השוליים בתוך תיבת גלילה. הקשה על הפניה להערת שוליים מגוף הערך תגלול את הערות השוליים באופן אוטומטי, כך שההערה המתאימה תופיע בתוך התיבה.
  • "הסתרה" יסתיר את כל סעיף "הערות השוליים", אך לא את הכותרת, כך שתמיד תוכלו לבטל את ההסתרה.
  • "גודל טקסט" מאפשר לכם לשלוט על גודל הגופן בו מוצגות הערות השוליים. ללא הגאדג'ט, הערות שוליים מוצגות בגופן קטן מעט יותר משאר הטקסט (90%). ביכולתכם להציג את ההערות בגופן קטן בהרבה, או גדול יותר.

הגאדג'ט זוכר את הבחירות שעשיתם, וישתמש באותן האופציות בערכים הבאים שתקראו בדפדפן זה. אם אתם גולשים ממספר דפדפנים או מספר מחשבים שונים, כל אחד מהם זוכר את הערך בו השתמשתם מאותו הדפדפן.

בדפדפנים מסוימים (כנראה גרסאות מסוימות של אופרה, אך אולי גם אחרים) בחירה באפשרויות "טורים" ו"גלילה" גם יחד, גורמת להסתרת פס הגלילה. אם אתם גולשים בעזרת אחד מהדפדפנים הללו, תצטרכו לבחור בין "טורים" ובין "גלילה".


(א)CiteTooltip: צולייגן א טולטיפ מיט רעפערענץ אינהאלט צו די לינקס צו רעפערענצן אינעם ארטיקל אליין

(א)

Gadget-citeTooltip.png

ביים ליינען אן ארטיקל מיט רעפערענצן (footnotes), וועט שוועבן דעם מייזל העכער'ן לינק צום רעפערענץ עפענען א טולטיפ (tooltip) מיט'ן אינהאלט פונעם הערה, וואס אנטהאלט די אינערליכע און דרויסנדיגע לינקס, אויף זיי קען מען דריקן פונעם טולטיפ אליינס.


מעדיעוויקי:Gadget-browsertab

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-browsertab


קאטעגאריעס

‏HotCat: גרינג צולייגן, אראפנעמען, ענדערן קאטעגאריעס דירעקט אויפ'ן ארטיקל בלאט, מיט נאמען פארשלאגן

HotCat-gadget.png
ביישפיל (קליק צו פארגרעסערן)

HotCat איז א סקריפט וואס מען טרעפט אין די פרעפערענצן אונטער'ן קנעפל "טשאטשקעס"-"קאטעגאריעס", וואס ערמעגליכט דאס צולייגן, אראפנעמען און רעדאגירן קאטעגאריעס אן דארפן אריינגיין אין די רעדאגירן אפציעס, און גיבט פארשלאגן פאר קאטעגאריעס.

באנוץ אנווייזונגען: נאך יעדע קאטעגאריע אין די קאטעגאריע ליסטע אונטן פון בלאט וועט ארויפקומען פיר אייקאנס:

  • (−) : א דרוק אויף דעם אייקאן וועט אראפנעמען דעם בלאט פון די קאטעגאריע.
  • (±) : א דרוק אויף דעם אייקאן ערמעגליכט צו רעדאגירן דעם נאמען פון די קאטעגאריע, און אזוי אריבערפירן דעם בלאט צו אן אנדערע קאטעגאריע.
  • (↓) : א דרוק אויף דעם אייקאן צייגט די ליסטע פון אונטער-קאטעגאריעס פון דעם קאטעגאריע. אויסוועלן איינער פון די אונטער-קאטעגאריעס און דרוקן אויף "אפהיטן" וועט אריבערפירן דעם בלאט צום אונטער-קאטעגאריע.
  • (↑) : א דרוק אויף דעם אייקאן צייגט א ליסטע פון קאטעגאריעס וואס האבן אין זיך דעם קאטעגאריע (דאס הייסט, יענע וואס די יעצטיגע קאטעגאריע איז זייער אונטער-קאטעגאריע). אויסוועלן איינער פון די אונטער-קאטעגאריעס און דרוקן אויף "אפהיטן" וועט אריבערפירן דעם בלאט צום פאסיגן קאטעגאריע.

ביים סוף פונעם ליסטע איז דא אזא אייקאן "+". דורך דרוקן דערויף קען מען צולייגן דעם בלאט צו פרישע קאטעגאריעס.
אנהויב ליסטע איז דא אזא אייקאן (++): דרוקן דערויף ברענגט ארויף דעם "אפהיטן" קנעפל אויף די שורה פון קאטעגאריעס. דאן קען מען מאכן עטליכע ענדערונגען, און עס וועט ווערן אויסגעפירט נאר דורך דרוקן "אפהיטן". עס איז רעקאמאנדירט צו נוצן דעם אפציע ווען מען וויל מאכן עטליכע ענדערונגען, ווייל אנדערש וועט יעדע טויש ערשיינען באזונדער אין די היסטאריע פון די בלאט.

נעמט אין אכט אז די סקריפט ארבייט נאר פאר קאטעגאריעס וואס זענען געהעריג אריינגעלייגט אין בלאט, און זענען נישט צוגעקומען דורך א מוסטער אין בלאט. צום ביישפיל, אין בילד זעט מען א שורה פון קאטעגאריעס אין א שטומף. די קאטעגאריע "קולטור שטומף" ערשיינט אלץ רעזולטאט פון מוסטער {{שטומף}}, דערפאר קען מען עס נישט רעדאגירן דורך דעם טשאטשקע.

פאר מער אינפארמאציע, זעט: commons:Help:Gadget-HotCat.


Cat-a-lot: געצייג צו אראפנעמען און צולייגן אסאך ארטיקלען אין א קאטעגאריע

טשאטשקע Cat-A-Lot מיועד להעברת ערכים רבים מקטגוריה אחת לאחרת, הסרת ערכים רבים שנמצאים בקטגוריה מסוימת מהקטגוריה, או הוספתם לקטגוריה נוספת.

התקנה

התקנת הטשאטשקע מתבצעת על ידי בחירת "העדפות => טשאטשקעס => קטגוריות => Cat-a-lot (לא לשכוח ללחוץ על "שמירה").

הפעלה בדף הקטגוריה

דף הקטגוריה לפני שמפעילים את האפשרות. כפתור ההפעלה מסומן בריבוע אדום בצדו הימני התחתון של המסך

כאשר אתם נמצאים בדף של קטגוריה, מופיעה בפינה הימנית התחתונה של המסך קישורית קטנה עם הכיתוב "Cat-a-lot". לחיצה על הקישורית משנה את התנהגות הדף: מרגע שלחצתם על הקישורית, לחיצה על אחד הדפים בקטגוריה לא מעבירה אתכם לאותו הדף, אלא מסמנת ברקע צהוב את הדף עליו לחצתם. לחיצה על דף מסומן מסירה את הסימון. בנוסף, נפתח תפריט שמפרט את האפשרויות לפעולות.

הסבר על התפריט
דף הקטגוריה אחרי שמפעילים את האפשרות. ניתן לראות בצדו הימני של המסך את התפריט שנפתח

בתפריט שנפתח מפורטת ההיררכיה של הקטגוריה: קטגוריות שמעל הקטגוריה הזו (עם חץ כלפי מעלה לידן), הקטגוריה עצמה (עם חץ שפונה לצד) והקטגוריות שמתחת לקטגוריה (עם חץ כלפי מטה).

ליד כל קטגוריה, יש שלושה סמלים: סימן המינוס (משמש להסרה של קטגוריות), חץ (המשמש להעברה של ערכים מקטגוריה אחת לרעותה) ופלוס (המשמש להעתקה של ערכים מקטגוריה אחת לאחרת).

מתחת לרשימת הקטגוריות יש שורה עם הכיתוב "סמן דפים". לחיצה על "כולם" תסמן (בחירת דפים לשם פעולה) את כל הדפים בקטגוריה; לחיצה על "קבצים" תסמן את כל הקבצים, אם יש; לחיצה על "קטגוריות" תסמן את כל הערכים והקטגוריות, אך לא קבצים – אם יש; לחיצה על "נקה" תבטל את כל הסימונים, ולחיצה על "הפיכה" תהפוך את הסימון: מה שמסומן לא יהיה מסומן, ומה שלא מסומן יהיה מסומן.

בהמשך יש אפשרות לסימון "Custom edit comment". אם תבחרו באפשרות זו, תוכלו להזין תקציר עריכה שיילווה לפעולות. אם לא תבחרו באפשרות זו, תקציר העריכה יהיה ברירת המחדל:

Cat-a-lot: העתקה מ[[:קאטעגאריע:מלחינים ישראלים]] ל[[:קאטעגאריע:מלחיני ג'אז ישראלים]].

סדר הפעולות

ריקון של קטגוריה מערכים, חלקם או כולם
  • סימון הערכים שברצונך להסיר. אם מדובר בכולם, יש ללחוץ על "כולם" בתפריט. אם מדובר על חלקם, יש לסמן את הערכים שאותם ברצונך להסיר (טיפ: אם יש יותר ערכים שאתם רוצים להסיר מאשר כאלו שאתם לא רוצים להסיר, אפשר פשוט לסמן את הערכים שאתם לא רוצים להסיר ואז ללחוץ בתפריט על "הפיכה"...)
  • אם ברצונכם לתת תקציר עריכה, יש לסמן V ב-Custom edit comment.
  • ללחוץ על סימן המינוס שליד שם הקטגוריה בתפריט.
  • (אם סימנתם V ב-Custom edit comment, ייפתח חלון שבו תתבקשו להזין תקציר עריכה).

הפעולה בוצעה בהצלחה!

העברת ערכים מקטגוריה לקטגוריה, חלקם או כולם
  • סימון הערכים שברצונך להעביר. אם מדובר בכולם, יש ללחוץ על "כולם" בתפריט. אם מדובר על חלקם, יש לסמן את הערכים שאותם ברצונך להעביר (טיפ: אם יש יותר ערכים שאתם רוצים להעביר מאשר כאלו שאתם לא רוצים להעביר, אפשר פשוט לסמן את הערכים שאתם לא רוצים להעביר ואז ללחוץ בתפריט על "הפיכה"...)
  • אם ברצונכם לתת תקציר עריכה, יש לסמן V ב-Custom edit comment.
    1. אם הקטגוריה מופיעה ברשימה, לחצו על סימן ההעברה (חץ).
    2. אם אתם רוצים להעביר לקטגוריה שלא קיימת ברשימה, כתבו את שמה בשורת החיפוש שבתפריט (זו עם הכיתוב "שם קטגוריה להוספה לרשימה"), לחצו Enter, ואז לחצו על סימן ההעברה (חץ).
  • (אם סימנתם V ב-Custom edit comment, ייפתח חלון שבו תתבקשו להזין תקציר עריכה).

הפעולה בוצעה בהצלחה!

העתקה של ערכים מקטגוריה לקטגוריה, חלקם או כולם
  • סימון הערכים שברצונך להעתיק. אם מדובר בכולם, יש ללחוץ על "כולם" בתפריט. אם מדובר על חלקם, יש לסמן את הערכים שאותם ברצונך להעתיק (טיפ: אם יש יותר ערכים שאתם רוצים להעתיק מאשר כאלו שאתם לא רוצים להעתיק, אפשר פשוט לסמן את הערכים שאתם לא רוצים להעתיק ואז ללחוץ בתפריט על "הפיכה"...)
  • אם ברצונכם לתת תקציר עריכה, יש לסמן V ב-Custom edit comment.
    1. אם הקטגוריה מופיעה ברשימה, לחצו על סימן ההעתקה (פלוס).
    2. אם אתה רוצים להעתיק לקטגוריה שלא קיימת ברשימה, כתבו את שמה בשורת החיפוש שבתפריט (זו עם הכיתוב "שם קטגוריה להוספה לרשימה"), לחצו Enter, ואז לחצו על סימן ההעתקה (פלוס).
  • (אם סימנתם V ב-Custom edit comment, ייפתח חלון שבו תתבקשו להזין תקציר עריכה).

הפעולה בוצעה בהצלחה!

הערות

  • אם ברצונכם לבצע פעולה "כבדה", כלומר לשנות מספר גדול של דפים, יש לחלק אותם לקבוצות של לא יותר מ-80 דפים בקבוצה, ולהמתין מספר דקות בין ביצוע הפעולה על כל קבוצה: ניסיון לשנות יותר ערכים בבת אחת ייכשל, בגלל ההגבלה על קצב עריכות שמוטלת על ידי תוכנת מדיה ויקי. אם יש לעשות שינוי שמקיף מאות דפים, אפשר לבקש ממפעילי בוט לבצע את ההעברה, בדף המכלול:בוט/בקשות
  • פעולת הטשאטשקע מתבצעת דרך עריכת הדפים. לא ניתן להסיר בעזרתו קטגוריה אליה שייך הדף כאשר הקטגוריה לא כלולה בקוד המקור של הדף, למשל כאשר הקטגוריה נוספת בעזרת תבנית. מסיבה זו לא ניתן להסיר קטגוריות מדף מוגן, אם המשתמש שמפעיל את הטשאטשקע לא מחזיק בהרשאה המתאימה לעריכת הדף.


נאכפאלג ליסטע

אנצייכענען ארטיקלען פונעם נאכפאלג ליסטע אין די ביישטייערונגען און קאטעגאריע בלעטער אין באָלד, און צולייגן [נאכפאלגן] אדער [אראפנעמען] פאר יעדן בלאט

ברשימת "שינויים אחרונים" מופיעים הדפים אחריהם אתם עוקבים (כלומר הדפים שברשימת המעקב שלכם) בגופן מודגש. גאדג'ט זה מרחיב את ההתנהגות הזו לדפי "תרומות המשתמש" (הן תרומותיכם והן בדפי תרומות של משתמשים אחרים), וכן לדפי קטגוריות.

בנוסף, הגאדג'ט מוסיף בראש דף "תרומות המשתמש" ובדפי קטגוריות (מתחת לשם הדף) קישורית קטנה בשם "הצג קישוריות מעקב". לחיצה על קישורית זו מוסיפה אחרי כל דף שמפורט בקטגוריה או ב"תרומות המשתמש" קישורית "[עקוב]" אם אינכם עוקבים אחרי הדף, או "[הסר]" אם אתם עוקבים אחריו. לחיצה על הקישורית מוסיפה או מסירה את הדף לרשימת המעקב שלכם, בלי צורך לפתוח את הדף עצמו.


קנעפלעך צו צולייגן און אראפנעמען בלעטער צום נאכפאלג ליסטע פונעם לעצטע ענדערונגען בלאט, און אראפנעמען בלעטער פונעם נאכפאלג ליסטע פון די ליסטע אליינס

WatchlistGadget.png

הסקריפט מוסיף לכל שורה בדף "שינויים אחרונים" קישורית המוסיפה את הערך שמופיע בשורה זו לרשימת המעקב. עבור דפים שכבר נמצאים ברשימת המעקב הסקריפט מוסיף קישורית להסרתם מהרשימה. ברשימת המעקב, הסקריפט מוסיף קישורי "הסר" לצד כל שורה.


פאטראל

רשימה של תבניות אזהרה בדף שיחה של משתמש אנונימי

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-Warnings


צולייגן קנעפלעך צום "נאָך" מעניו צו בעטן פון אדמיניסטראטארן צו מעקן, שיצן, אויסשפארן

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-DeleteRequest


מעדיעוויקי:Gadget-TrollOptions

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-TrollOptions


הוספת קישורי "תקציר" המאפשרים להוסיף תקציר עריכה לשחזורים מהירים (זמין למפעילי מערכת ולמנטרים בלבד)

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-rollBackSummary


קנעפל צו צולייגן שמועס מוסטערן צו באניצער שמועס בלעטער אויפ'ן געצייג זייט־מעניו.

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-UserMessages


מעדיעוויקי:Gadget-ajaxRC

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-ajaxRC


מעדיעוויקי:Gadget-rclast

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-rclast


סימון עריכות כבדוקות מתוך דף השינויים האחרונים ורשימת המעקב (זמין למפעילי מערכת ולמנטרים בלבד)

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-rcPatrol


הסתרת אפשרויות הסינון בדף השינויים האחרונים

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-toggleRCOptions


שעון מעורר למנטרים - הסקריפט צובע את הקישור "שינויים אחרונים" בסרגל הצד בכתום אם יש שינויים אחרונים רבים שטרם סומנו כבדוקים. זמין למנטרים בלבד.

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-patrolAlarm


הראה הודעות שגיאה ממערכת בדיקת הפרמטרים

הסבר על המערכת ועל הטשאטשקע

פארשידנס

מעדיעוויקי:Gadget-disableFeedback

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-disableFeedback


הוספת אפשרות בתיבת הכלים לשיתוף הערך בדואר אלקטרוני וברשתות חברתיות

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-microblog


צולייגן אינפארמאציע וועגן די לעצטע רעדאגירונג ביים שטעלן דאס מייזל אויף "פריערדיגע ווערסיעס": דאטום, רעדאגירער, גרויסקייט פון בלאט און רעדאגירונג באמערקונג.

ללא הגאדג'ט Gadget-Revinfo-1.png
עם הגאדג'ט Gadget-Revinfo-2.png

כאשר אתם מציפים את העכבר מעל קישורית "גרסאות קודמות", מופיע "רמז" (tooltip) שאומר: "גרסאות קודמות של דף זה [alt-h]". הגאדג'ט הזה משנה את הרמז לרמז עם מידע על הדף: תאריך עריכה אחרונה, העורך האחרון, גודל הדף (בבתים), ותקציר העריכה האחרונה.


געצייג צו בודק זיין שטים-רעכט פון א באניצער

זכות הצבעה

זכות הצבעה בוויקיפדיה העברית אינה אבסולוטית, אלא תלויה בתאריך (ושעת) תחילת ההצבעה, ולכן כדי לבדוק ז"ה יש להזין את תאריך תחילת ההצבעה. בדפי הצבעה הסקריפט ממלא תאריך ושעה אלו באופן אוטומטי, אך בכל מקרה יש לוודא שאכן מדובר בתאריך הנכון. לנוהלי ההצבעה המלאים, ראו המכלול:פארלאמענט.

אופן השימוש

בדיקת זכות הצבעה של משתמש בדף שיחתו

אחרי בחירת "סקריפט לבדיקת זכות הצבעה" בפרעפערענצן > טשאטשקעס, נוסף קישור בשם 'בדיקת זכות הצבעה' בתחתית תיבת הכלים של דפי שיחה ודפי משתמש. לחיצה על הקישור תפעיל את הסקריפט בהתאם לסוג הדף:

דף משתמש/שיחת משתמש

לאחר לחיצה על 'בדיקת זכות הצבעה' תיפתח חלונית קטנה בצמוד לקישור, בה יש להזין את התאריך והשעה של פתיחת ההצבעה. במרבית הדפדפנים (מלבד אינטרנט אקספלורר) בחירה בשדה התאריך תפתח לוח שנה שבו ניתן לבחור את התאריך המבוקש והוא יוזן באופן אוטומטי לשדה התאריך.

כאשר מזינים את התאריך באופן ידני, יש להקפיד שהוא יוכנס בפורמט הבא: dd/mm/yyyy. לדוגמה: 26/11/2013. ניתן להזין ספרות בלבד, והקוים הנטויים יתווספו אוטומטית.

ניתן להוסיף גם שעה לבדיקה. יש לבחור את השעה והדקות בתיבות הבחירה. ברירת המחדל היא 00:00.

דף הצבעה

בדף הצבעה, לאחר לחיצה על 'בדיקת זכות הצבעה' תופענה קישוריות "±" לצד השמות החתומים בדף ההצבעה. לחיצה על הקישורית תבדוק זכות הצבעה עבור המשתמש ששמו מופיע ליד הקישורית, בהתאם לתאריך ולשעת פתיחת ההצבעה באופן אוטומטי.


מעדיעוויקי:Gadget-MoveToCommons

מעדיעוויקי שמועס:Gadget-MoveToCommons

זעט אויך

  1. בעיצובים שאינם וקטור, יש להקיש על "מיינע לינקס" בתפריט הימני כדי להציג את הקישורים. אפשר להשאיר את התיבה פתוחה כברירת מחדל, על ידי הוספת השורה window.customLinksOpen = 1; לSpecial:MyPage/common.js (נבדק בעיצוב "מונובוק").