הילף:אינטערמכלול

המכלול איז א צוויי-שפראכיגער פּראָיעקט, אין אידיש און אין העברעאיש. מען קען פארבינדן צווישן ארטיקלען און די צוויי מכלולן וואס רעדן איבער די זעלבע טעמע. אזעלכע לינקס ווערן גערופן אינטערמכלול לינקס.

א ריכטיגער לינק צווישן ארטיקלען אין ביידע שפראכן העלפט ארויס די ליינער און רעדאקטאָרן אין ביידע המכלולן.

לינק פונעם אידישן המכלול צום העברעאישן

רוב ארטיקלען אינעם אידישער המכלול האבן א פּאראַלעלן ארטיקל אין דער העברעאישער המכלול. מען קען צולייגן א לינק דערצו דורכ'ן צולייגן די פאלגנדע קאוד אונטן פונעם ארטיקל:

[[he:שם-הערך-בעברית]]

he איז דער שפראך קאוד פאר העברעאיש, און דערצו לייגט מען צו דער נאמען פונעם ארטיקל אינעם העברעאישן המכלול. למשל, אויב דער ארטיקל דעמאקראטיע האט א ווערסיע אין העברעאיש, לייגט מען צו אונטן פונעם ארטיקל "דעמאקראטיע" אינעם אידישער המכלול די שורה:

[[he:דמוקרטיה]]

את הקישורים לשפות הנוספות ניתן להעתיק מהערך בדער העברעאישער מכלול.

אין לכתוב בערכים בשום המכלול קישורי בינוויקי לעצמה, כלומר בערך העברי על דמוקרטיה אין לכתוב הקישור [[he:דמוקרטיה]].

קישור בדער העברעאישער מכלול

הוספת הקישור לאידישער המכלול בערך המקביל בדער העברעאישער מכלול, תביא לכך שמדער העברעאישער מכלול וועט מען גרינג קענען צוקומען צום אידישער המכלול. הסימון של אידישער המכלול הוא yi.

סימון מיוחד לערך מומלץ

אם ערך הוא מומלץ בהמכלול אין העברעאיש, יש להוסיף פאר'ן אינטערוויקי לינק דעם מוסטער:Link FA, המוסיפה כוכב לצד הקישור. התבנית מתווספת לרוב באופן אוטומטי על ידי בוט.

בוטים לסנכרון של קישורי בינוויקי

בתוכנת מדיה-ויקי אין מנגנון שמסנכרן באופן אוטומטי ומלא קישורים בין ערכים בשפות שונות, אך לשם כך פועלים מספר בוטים. כאשר הבוטים מזהים שנוסף קישור בינוויקי בין שתי שפות, הם משכפלים אותו לשאר הוויקיפדיות הרלוונטיות, בדרך כלל תוך מספר ימים.

למידע נוסף על בוטים מסוג זה, ראו דף שאלות נפוצות בדער העברעאישער מכלול: en:User talk:Yurik/Interwiki Bot FAQ.

קישור רק בין מאמרים בודדים

דפים העוסקים באותו נושא, בשפות שונות, צריכים להיות מקושרים ביניהם. בדרך כלל, כל ערך באידישער המכלול צריך להיות מקושר לערך אחד לכל היותר בכל המכלול אחרת. בפרט, אם שם הערך הלועזי הוא תרגום מדויק של השם העברי והם דנים באותו נושא, גם אם לא באותה רמת פירוט, כנראה שכדאי לקשר ביניהם. במקרים אחרים יש להפעיל שיקול דעת פרטני.

מצבים שרצוי להימנע מהם, אלא אם יש סיבה עניינית:

  • קישור מערך אחד באידיש לשני ערכים או יותר באותה שפה זרה. אפשר לנקוט בשלוש דרכים:

1. בחר את הקישור הזר שמתאים יותר ומחק את הקישור האחר.

2. שקול פיצול של הערך העברי. למשל:

    • [[en:Democracy]]
    • [[ca:Democràcia]]
    • [[en:People's rule]]

3. השאר המצב כפי שהוא (הצף את הנושא בדף השיחה).

  • קישור מערך שלם באידיש לפסקה בתוך ערך בשפה זרה. בחר בין האפשרויות הבאות:
  1. צור דף הפנייה בהמכלול הזרה המקשר לפסקה האמורה וחבר אותו לערך באידיש באמצעות ויקינתונים.
  2. החלף את הקישור בקישור מתאים יותר.
  3. מחק את הקישור (ציין זאת בדף השיחה).
  4. השאר את המצב כפי שהוא (אם מבנה הערכים מצדיק זאת).
  5. שקול לפצל את הערך בהמכלול הזרה. למשל:

הקפדה על הכתיב של שם הערך הלועזי

יש להקפיד ששמות הערכים בקישורי בינוויקי יהיו זהים לכתיבתם בהמכלול זרה. הדרך הפשוטה להשיג זאת היא על ידי העתקה של שם הערך הלועזי והדבקתו לקישור בינוויקי (copy & paste). ישנם ערכים שבהם מופיעים קישורים שלא מקפידים על כך ויש לתקן מצבים כאלה:

  • אי-הקפדה על אותיות קטנות וגדולות: קישור ל-el:εγκέφαλος בערך מוח (יוונית; צ"ל Εγκέφαλος), או קישור ל-en:fallout shelter בערך מקלט גרעיני. (העברעאיש; צ"ל Fallout shelter). קישורים עם רישיות לא נכונה עשויים לעבוד נכון כקישורים, אבל הם מבלבלים את הבוטים ולכן לא מתעדכנים נכון.
  • הופעה של מספרי תווי יוניקוד במקום תווים אמיתיים. זה קורה לעיתים מסיבות טכניות בדפים שקישורי בינוויקי נוספו אליהם לפני זמן רב, על ידי בוטים שלא פעלו כשורה או על ידי גולשים שהשתמשו במערכות הפעלה או דפדפנים ישנים שלא תומכים ביוניקוד באופן מלא. המכלול כן תומכת ביוניקוד באופן מלא ויש לתקן קישורים כאלה, שיהיו כתובים בתווים האמיתיים. קישורים עם מספרי תווים מכילים מחרוזות בסגנון הבא:

קישורי בינוויקי לתבניות

ניתן לקשר תבניות בקישורי בינוויקי כאשר יש בהמכלול זרה תבנית שמיועדת למטרה דומה. בדרך כלל יש לשים את קישורי הבינוויקי בתוך תגי <noinclude>, למשל:

<noinclude>
[[en:Template:English Template]]
[[uk:Шаблон:Український Шаблон]]
</noinclude>

אם קישורי הבינוויקי לא יהיו בתוך תגי <noinclude>, אז הקישור יהיה לא בין התבניות, אלא בין הדפים שבהם התבנית מוכללת והמקרים שבהם דבר כזה נחוץ הם נדירים.

קישור בין מרחבי שמות שונים

בדרך כלל יש לקשר בין דפים שנמצאים באותו מרחב שמות (namespace).

חשוב לשמור על כללים אלה:

  • יש לקשר ממרחב הערכים רק למרחב הערכים.
  • יש לקשר ממרחב קטגוריה רק למרחב קטגוריה (טעות נפוצה למדי היא לקשר בין ערכים לבין דפי קטגוריות ולהפך).
  • יש לקשר ממרחב תבנית רק למרחב תבנית, גם כשמדובר בתבניות שמשמשות כרשימות שקיימות בהמכלול אחרת במרחב הערכים.

הכללים לגבי המרחבים הטכניים והקהילתיים – "עזרה", "המכלול" ו"פורטל" – פחות נוקשים. למשל, ייתכן שנושא טכני כלשהו נמצא באידישער המכלול במרחב "עזרה" ובדער העברעאישער מכלול במרחב "המכלול". אם הדפים עוסקים באותו נושא, ניתן לקשר ביניהם, אם כי אפשר גם לשקול להעביר את הדף למרחב שמות אחר.

לרוב לא אמורה להיות סיבה לקשר ממרחב הערכים לאחד ממרחבי השמות הטכניים. אם בהמכלול זרה כלשהי נושא טכני מתואר במרחב הערכים, כדאי לפנות לשגרירות של אותה המכלול ולהציע לעורכיה להעביר את הדף למרחב שמות מתאים יותר (מצבים כאלה קורים לעיתים קרובות בוויקיפדיות חדשות וקטנות).

לינקס