הילף:WLM

פון המכלול
ווערסיע פון 02:16, 22 יאנואר 2023 דורך תנא קמא (שמועס | ביישטייערונגען) (החלפת טקסט – "{{כ}}" ב־"{{ר}}")
(חילוק) → עלטערע ווערסיע | איצטיגע ווערסיע (חילוק) | נייערע ווערסיע ← (חילוק)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

WLM,‏ (WatchList Manager), מנהל רשימת המעקב, מהווה מערכת המרחיבה בצורה משמעותית את היכולות של רשימת המעקב ומפשטת את השימוש בה. המערכת מאפשרת לבצע את הפעולות הבאות:

  • פתיחת כל העריכות של דף מסוים שטרם נקראו מתוך כל עריכה שלו ברשימה.
  • סימון עריכות בתור כאלה שנקראו ללא צורך בפתיחת הדף.
  • סימון עריכות בתור כאלה שלא נקראו כדי לחזור אליהן מאוחר יותר.
  • הצגת עריכות שנעשו לאחר הפתיחה האחרונה של דף רשימת המעקב ללא צורך בהמתנה להטענה מחדש.
  • תקשורת עם סקריפט 88 המאותת על צורך לקריאת עריכות חדשות.
  • הסתרת עריכות בודדות שלא נקראו כדי להתמקד בכאלו שיש לטפל בהן עכשיו.
  • הסתרה והצגה מרוכזות של עריכות שנקראו.

המערכת מודולרית לגמרי ומאפשרת ביטול כל אחת מהפעולות שהיא מבצעת במידה ואינכם מעוניינים בפעולה הזאת, שינוי עיצוב, החלפה או הסרה של כל כפתור בנפרד. כמו כן, יש התאמה מלאה לאלו שלא דוברים עברית. מטרת המערכת היא לעזור לכם להגיע לרשימת מעקב ריקה כל פעם שניגשתם אליה, לנוחות העבודה, וכדי להיות בטוחים שלא פספסתם שום דבר.

מראה כללי

בעת כניסה לרשימת מעקב תראו את המצב הבא:

  1. כל העריכות שכבר קראתם לא יופיעו.
  2. ליד העריכות שטרם קראתם תראו אייקון מפתח בצבע זהב ואייקון ספר פתוח בצבע אדום.
  3. ליד כל העריכות תראו אייקון סגירה בצבע שחור.
  4. במעלה הדף תראו שלושה כפתורים: "מה חדש?", "הצגת עריכות שהוסתרו" ו"הסתרת עריכות שנקראו".

שימוש

ישנם מקרים בהם השימוש יהיה שונה במקצת בעקבות הבחירה שעשיתם בפרעפערענצן > שינויים אחרונים, בשורת "גרופירן ענדערונגען לויט'ן בלאט אין "לעצטע ענדערונגען" און נאכפאלג ליסטע" - כלומר, האם אתם רואים כמה עריכות שנעשו על אותו דף באותו יום כשורה לכל עריכה (מראה רגיל), או כשורה אחת לכל העריכות לאותו דף באותו יום, שאפשר לפתוח אותה ולראות פירוט (מראה מקובץ). במקרים כאלו יוצגו שתי האפשרויות.

חלוקה לסוגים

ישנם סוגים שונים של עריכות. להלן הגדרתם בקצרה:

עריכות רגילות
כל העריכות שנעשות בדפים רגילים, ולא שייכות לקבוצות האחרות.
דפים חדשים
עריכות המעידות על יצירת דף חדש, המסומנות באות נ, או עריכות שנעשו בדף שנוצר זה עתה ועריכת יצירת הדף עדיין נשמרת ברשימה. הן מקבלות סוג שונה של טיפול, מצומצם יותר. זה קורה עקב החלטת מפתחי מדיהוויקי לא להציג מידע מספיק על יצירת דפים.
שיוך לקטגוריות
לאלו שהדליקו בהעדפות או במעלה דף רשימת המעקב - מידע על הוספת דפים או הסרתם מקטגוריות שנמצאות ברשימת המעקב שלכם.
זרימה
מערכת הזרימה היא מערכת חדשה למדי בוויקיפדיה, ומנגנון רשימת המעקב בה טרם סודר או אף הוגדר. מומלץ לא להסתכל על הופעת עריכות הזרימה ברשימת המעקב, ולסמוך רק על מערכת ההתראות. העריכות לפעמים מופיעות ולפעמים לא מופיעות ברשימה ולמעשה מהוות רק מטרד.
רשומות יומן
פעולות שנעשו עם הדפים ברשימת המעקב - מחיקה, הסתרת גרסה, הגנה וכו'.
ויקינתונים
למי שהדליק בהעדפות או במעלה דף רשימת המעקב, בגרסה הלא מקובצת בלבד - עריכות בפריטי ויקינתונים של הדפים ברשימת המעקב שלכם.
מבנה רשימת המעקב
סוג העריכה
העריכות שנעשו לאחר שהדף נטען
העריכות שלא נקראו
העריכות שנקראו
העריכות שיצאו עקב התיישנות

צפייה בעריכות

עריכות רגילות

ליד כל עריכה רגילה מופיע כפתור של מפתח זהב. הלחיצה עליו תעשה את הפעולות הבאות:

  • המערכת תאתר את כל העריכות של הדף שהמפתח נמצא בשורה שלו שטרם נקראו.
  • ייפתח טאב חדש בדפדפן שלכם ובו השוואת הגרסאות בין הגרסה האחרונה שקראתם לבין הגרסה הנוכחית, כולל אלו שנעשו לאחר טעינת דף רשימת המעקב ולכן לא מופיעות בה עדיין. כלומר, מדובר בפקודה "פתיחת כל העריכות שטרם ראיתי".
  • כל העריכות שאותרו בסעיף הראשון יקבלו רקע צהוב כדי להבליט אותן.
  • הן יאבדו את הדגשת הגופן שפירושה עריכה שטרם נקראה.
  • כפתור מפתח הזהב וכפתור הספר האדום הפתוח בהן יעלמו, ובמקומם יופיע כפתור הספר הסגור הירוק, המאפשר לחזור בכם ולסמן כל או חלק מהעריכות הללו בחזרה כלא נקראות, לטיפול בהמשך - כפתורי undo.
  • במידה ומדובר ביותר מעריכה אחת, כלומר זאת בה מופיע המפתח, יופיע בשורה הזאת מספר העריכות שנצבעו.
  • כל עריכה בעלת רקע צהוב שהייתה ברשימה לאחר פעולות קודמות תוסתר, כך שכל השורות הצבועות שייכות רק לדף הנוכחי.

כתוצאה מכך, כל העריכות הללו יסומנו כנקראות, כמו שקורה תמיד בפתיחת הדף.

שאר הסוגים

התכונה לא עובדת בדפים חדשים, שיוך לקטגוריות, זרימה, רשומות יומן וויקינתונים, וזאת עקב המגבלות שמוטלות על ידי מפתחי מדיהוויקי.

סימון עריכות כנקראות ללא צפייה

עריכות רגילות

בכל שורה המציגה עריכות שלא נקראו מופיע כפתור ספר פתוח בצבע אדום, המאפשר להפוך את העריכה לעריכה שנקראה, וכל פתיחה נוספת של רשימת המעקב תעיד על כך. ברגע הלחיצה תשלח הוראה על שינוי לשרתי ויקיפדיה. כשהסימון יושלם, יבוצעו השינויים הבאים:

  • המערכת תאתר את כל העריכות של הדף הזה שטרם קראתם שנעשו מוקדם יותר מהעריכה הנוכחית. זאת מכיוון שפתיחת גרסה מסוימת בוויקיפדיה מסמנת אוטומטית גם את כל הגרסאות הקודמות כנקראות. כל היתר כמפורט בהמשך תקף לעריכה הנוכחית וכל העריכות שאותרו.
  • השורות יקבלו רקע צהוב.
  • הטקסט יהפוך ממודגש, כעריכות שלא נקראו, ללא מודגש, כעריכות שנקראו.
  • כפתורי הספר האדום הפתוח ומפתח הזהב ייעלמו, ובמקומם יופיע כפתור ספר סגור ירוק המאפשר לבטל את פעולת הסימון, כפי שמוסבר בהמשך.
  • במידה וסומנו יותר מעריכה בודדת, כלומר היו עריכות קודמות ש"פספסתם", מספרם יופיע בשורה הנוכחית.
  • כל שאר העריכות של הדף הזה יאבדו את מפתח הזהב, כי הוא יהפוך ללא קונסיסטנטי, ויישארו עם הספר האדום הפתוח בלבד.

כמו כן, כל העריכות בעלות רקע צהוב שהיו לפני הלחיצה על הכפתור האדום ושייכות לפעולות הקודמות שלכם יוסתרו, מה שמבטיח שיודגשו בצהוב רק העריכות של הדף הנוכחי, למקרה שתרצו לחזור בכם ולסמן חלק או כל העריכות בחזרה כלא נקראו.

שיוך לקטגוריות

למי שפתח את זה בהעדפות או הדליק "שינויים בקטגוריות" בראש דף רשימת המעקב, מופיעות הכנסות ויציאות מקטגוריות כעריכות ברשימת המעקב. חלקן בגופן מודגש כעריכות שלא נצפו וחלקן בגופן לא מודגש, כעריכות שנצפו. ככל הנראה מדובר בבאג, ונערך בירור בפבריקטור. נכון לעכשיו אין דרך ברורה להבין איך העריכות נופלות לכאן או לכאן. כל עריכה שסומנה מלכתחילה כנקראה ניתן לראות לאחר גילוי כל העריכות. כל שאר העריכות יופיעו עד שיסומנו כנקראות. כדי לסמנן מופיע בשורת העריכה אייקון הספר הפתוח המוכר, אבל צבעו ורוד ולא אדום, בכדי להדגיש את הפונקציונליות החסרה. הלחיצה על הכפתור מסמנת את הקטגוריה כנקראה, כל השיוכים וההסרות וכל העריכות של דף הקטגוריה, מסמנת את השורה ברקע צהוב, מעלימה את כפתור הספר הוורוד ומסתירה את השורה באופן מיידי. במצב הלא מקובץ המערכת לא עובדת כראוי עקב באג במנוע מדיהוויקי. נפתחה משימה בפבריקטור.

זרימה

כאמור, זרימה היא חדשה למדי בוויקיפדיה וחלק שלה המטפל ברשימת המעקב לא פועל כראוי. חלק מהעריכות יופיעו כלא נקראות וחלק לא יופיעו כנקראות. אין לדעת מתי עריכה חדשה תסומן כלא נקראה. מומלץ לא לסמוך על מידע בנושא זרימה ברשימת המעקב ולהשתמש במערכת ההתראות בלבד, עקב אמינותה הרבה. לפיכך WLM מספק שירות העברת עריכות זרימה שלא נקראו לחלק לא גלוי של רשימת המעקב, כדי "להיפטר" מהן. כפתור הספר הפתוח יופיע בצבע ורוד במידת האפשר (כל העריכות המקובצות במראה המקובץ) כדי להדגיש פונקציונליות מצומצמת. והלחיצה על הספר הפתוח מסמנת את העריכה כנקראה, צובעת את הרקע בצהוב, ומעלימה אותה מיידית. כמו כן, אין את כפתור הספר הירוק הסגור.

רשומות יומן

פעולות יומן הנעשות על דפים ברשימת המעקב - הגנה, מחיקה, הסתרת גרסאות וכו' - מופיעות כעריכות שלא נקראו, אך לא מודגשות ברשימת המעקב, ולכן מוסתרות בתצוגה הרגילה. ניתן לשנות זאת באמצעות #JSON. הפעולות הללו נרשמות למרות זאת במערכת המעקב, ולכן ניתנות לקריאה. לאחר הלחיצה על כפתור גילוי כל העריכות תופיע מעל הרשימה הודעה עם רקע כחול המתארת אחת הפעולות הללו שטרם קראתם. ניתן לראות פרטים על כל הפעולות שטרם נקראו באמצעות לחיצה על כפתור הפרטים, כשהפעולה הנ"ל תופיע בו ראשונה, תחת סעיף 0, ובתוכן פרטים רבים על מהי אותה הפעולה. לאחר שקראתם את ההודעה ניתן לסמן את העריכה כנקראה על ידי לחיצה על כפתור "כאן" בסוף ההודעה. לאחר הלחיצה הפעולה תסומן כנקראה ותוחלף אוטומטית על ידי פעולת יומן אחרת, במידה וקיימת, וכך עד שכל הרשומות יסומנו. הסימון הזה מומלץ גם כי הוא מאפשר לאפס את מונה העריכות בסקריפט 88. שימו לב, כי לחיצה על כפתור "כאן" מסמנת כנקראות כל העריכות של הדף המדובר, גם כאלו שלא קשורות ביומן, ולכן מומלץ ללחוץ לאחר ריקון שאר רשימת המעקב. במידה והדבר לא נעשה, העריכות שסומנו בשוגג יוצבעו כרגיל ברקע צהוב עם הוספת הכפתור הירוק של הספר הסגור, כדי שאפשר יהיה לחזור מהפעולה ולסמנן כלא נקראו. מספר העריכות יופיע במקום ההודעה, במידה והיו כאלו, לצורך אזהרה.

שאר הסוגים

התכונה לא עובדת בדפים חדשים וויקינתונים. עריכות המעידות על יצירת דף חדש, המסומנות באות נ, מקבלות סוג שונה של טיפול. זה קורה מכיוון שאין ברשימת המעקב שום מידע על מספר הגרסה של יצירת הדף. לכן אין כל אפשרות ליצור כפתור הספר האדום בשבילן. במקרה כזה אין ברירה, אלא לפתוח את הדף פיזית. לעומת זאת, אין בעיה בלסמן את העריכות הללו כלא נקראות, וזאת כי המנגנון הזה דורש את הגרסה המינימלית שאחריה כולן יסומנו כלא נקראות, וניתן לבחור 0 כמספר הזה - כלומר, כל הגרסאות.

ביטול סימון העריכות ככאלו שנקראו לטובת צפייה מאוחרת

עריכות רגילות

בתחילת השורות המציגות עריכות רגילות שלא נקראו יופיע כפתור ספר סגור בצבע ירוק, המאפשר להפוך את העריכה לעריכה שלא נקראה, וכל פתיחה באה של רשימת המעקב תעיד על כך. זאת כדי שאפשר יהיה לחזור לעריכה שכבר צפיתם בה מאוחר יותר. יש שתי אפשרויות לראות את הכפתור הירוק:

  1. העריכות שסומנו עם הכפתור הספר האדום הפתוח או מפתח הזהב קודם וברצונכם לחזור בכם, יופיעו על רקע צהוב עם כפתור ירוק.
  2. כדי לראות כל עריכה אחרת, יש ללחוץ על הכפתור "הצגת עריכות שהוסתרו".

ברגע הלחיצה תשלח הוראה על שינוי לשרתי ויקיפדיה. כשהסימון יושלם, יבוצעו השינויים הבאים:

  • המערכת תאתר את כל העריכות שנקראו שבוצעו לאחר העריכה הזאת, כדי לסמנן כלא נקראו. זאת מכיוון שלכל דף יש משתנה בו נשמר התאריך האחרון בו קראתם אותו ולחיצה על הכפתור הירוק מזיזה את התאריך לעבר, מה שהופך את כל העריכות שנעשו מאז כלא נקראות. אתם מוזמנים לשחק עם הטבלה בתחילת הדף הזה, בה לחיצות על הכפתורים האדומים והירוקים יזיזו את הגבול בהתאם. כל העריכות הללו יקבלו את הטיפול המתואר בהמשך.
  • השורות יקבלו רקע כחול.
  • הטקסט יהפוך מלא מודגש, כעריכות שנקראו, למודגש, כעריכות שלא נקראו.
  • הספר הסגור הירוק יהפוך לספר הפתוח האדום.
  • במידה ויש יותר משורה אחת, כלומר ייתכן שסימנתם שורות נוספות ללא כוונה, מספר השורות שסומנו יופיע בשורה הנוכחית.

שימו לב: במידה ופתחתם עריכה מסוימת בדרך "רגילה", לא תוכלו ללחוץ על הכפתור הירוק כי הוא לא מופיע - המערכת חושבת שהעריכה טרם נקראה. ניתן כמובן לטעון את הדף מחדש, אך דרך קצרה יותר תהיה ללחוץ על כפתור הספר האדום הפתוח כדי להודיע למערכת כי הדף נקרא, אז יתגלה הכפתור הירוק.

דפים חדשים

המערכת עובדת כמו בדפים הרגילים. ההבדל היחיד הוא שאין אפשרות לבטל את הפעולה, כלומר כפתור הספר האדום הפתוח לא יופיע.

שאר הסוגים

התכונה לא עובדת בשיוך לקטגוריות, זרימה, רשומות יומן וויקינתונים.

הסתרת עריכה בודדת

ליד כל עריכה יש סימון "X", המאפשר להסתיר עריכה שאינכם מעוניינים להתעסק איתה כרגע. זה יאפשר לכם להגיע למצב שרק העריכות שאתם מעוניינים בהם יופיעו, ותוכלו לרוקן את הרשימה עד הפעם הבאה הבאה שתפתחו אותה.

קריאת עריכות חדשות ללא טעינה מחדש

הטענת דף רשימת המעקב לוקחת זמן ארוך ויקר. כדי להימנע מכך, ניתן להשתמש בכפתור "מה חדש?". הלחיצה על הכפתור מציגה רשימה קומפקטית של כל הדפים בהם נעשו עריכות לאחר טעינת הדף האחרונה. ניתן להשתמש בכפתור זה פעמים רבות, כשכל פעם מוצגים עוד דפים שנערכו מאז הפעם האחרונה. בלחיצה מופיעה הרשימה בסוגריים מרובעים, כפורמט מערכים או רשימות בשפות תכנות לא מעטות, ובסופה מופיע ציור סמיילי. הלחיצה על סמיילי מוחקת את הרשימה. כמו כן, הרשימה מופיעה אוטומטית בלחיצה על "הצגת עריכות שהוסתרו" ונעלמת אוטומטית בלחיצה על "הסתרת עריכות שנקראו".

ברשימה עצמה כל אחד משמות הדפים מוצג באחת משלוש הצורות:

  1. אם הדף כבר מופיע ברשימת המעקב ויש לידו מפתח, ברשימת מה חדש מופיע עותק נוסף של המפתח, העובד ככל המפתחות - הצגת כל העריכות של בדף שטרם נקראו.
  2. אם הדף מופיע ברשימת המעקב, אבל נעשו עליו פעולות עם כפתורי ספרים, מופיע שם בלבד, ללא אפשרות לחיצה, וזאת כדי לא להתבלבל בפתיחת השוואות לא נכונות בגלל אותם הספרים. גם דפים חדשים, שכאמור לא ניתן עליהם מספיק מידע על ידי מנוע מדיה ויקי, מופיעים בשמם בלבד.
  3. שאר הדפים שנערכו, בין אם לא מופיעים ברשימת המעקב כלל, בין עם הופיעו ונפתחו בעזרת מפתח, מופיעם כקישור כחול רגיל. לחיצה על הקישור תפתח בחלון חדש את ההשוואה של כל עריכות הדף החדשות שנעשו.

יש לציין כי רשימת "מה חדש?" לא מסתירה עריכות בוטים לאלו שבחרו להסתירם. כמו כן, כל לחיצה על מפתח של דף ברשימה הזאת, גם בעותק מחוץ לה, מעלימה את השם עם המפתח מתוך הרשימה הזאת, ולחיצה על קישור בה מעלימה את הדף המקושר, וזאת כדי לדעת שהעריכה הזאת נצפתה, וניתן לנקות את הרשימה בצורה כזאת, עד כדי סעיף 2 לעיל, או בכלל, אם אין דפים מהסוג הנ"ל.

ניתן להריץ את הפעולה באמצעות קיצור מקלדת "o" (עם Alt בכרום ואקספלורר, ועם Alt-Shift בפיירפוקס).

קשר עם סקריפט 88

מי שהתקין אצלו את סקריפט 88 יראה שהלחיצה על "מה חדש?" שולחת פקודה לסקריפט לבדיקה מחודשת. זה מאפשר לדעת מתי כדאי ללחוץ שוב על הכפתור - ברגע בו הבועה של הסקריפט תחזור להיות ירוקה, כלומר, תצביע על עריכות חדשות.

הצגה והסתרה מרוכזות של העריכות

במעלה דף רשימת המעקב ישנם שני כפתורים: "הצגת עריכות שהוסתרו" ו"הסתרת העריכות שנקראו".

  • הכפתור "הצגת עריכות שהוסתרו" יציג את כל העריכות שלא נראות כרגע, כלומר תופיע הרשימה המלאה.
  • הכפתור "הסתרת העריכות שנקראו" יסתיר את כל העריכות שרשימת המעקב יודעת שהן נקראו. שימו לב: אין מדובר בכל העריכות שקראתם או שסימנתם. אם מאז הפעם האחרונה בה עשיתם ריפרש פתחתם עריכות ולא "הודעתם" לרשימת המעקב על כך, באמצעת לחיצה על כפתור אדום או מפתח זהב, היא לא תדע.

תאימות עם העדפות המשתמש

תצוגת עריכה אחרונה בלבד

בהעדפות קיימת אפשרות להציג עריכה אחרונה בלבד בדף, ולהסתיר את כל השאר. מדובר בפעולה אשר לא מאפשרת עבודה תקינה עם רשימת המעקב, כי אין אפשרות לדעת מהיסתכלות על רשימה על אילו עריכות צריך לעבור. במידה והאפשרות הזאת דלוקה הסקריפט מתנתק אוטומטית.

דפים חדשים

סקריפט 78 לטיפול בדפים חדשים מנוטרל בדף רשימת המעקב, עקב צורת עבודתו - לאחר ההסתרה הכפתורים מופיעים במקומות לא קשורים. ניתן לשנות זאת על אחריותכם ב-#CSS. הסקריפט יעבוד כרגיל בדף השינויים האחרונים.

השוואה באותו דף

הגאדג'ט של צפייה בשינויים ישירות מדפי שינויים האחרונים ורשימת המעקב עודכן כדי לא להתנגש עם המערכת הזאת.

מסננים משודרגים

הגאדג'ט תואם למסנני בטא משודרגים. ניתן להשתמש בקיצור מקלדת "k" (עם Alt בכרום ואקספלורר, ועם Alt-Shift בפיירפוקס).

התאמה מודולרית

המערכת מודולרית לגמרי. כל פעולה ניתן לבטל, במידה ואינכם מעוניינים בה, וכל חלק ויזואלי ניתן לעיצוב מחדש. ישנם שני סוגי העדכון לשם כך - json ו-css.

JSON

הגדרות התנהגות המערכת מופיעות בקובץ מעדיעוויקי:Gadget-WLM.json:

{
    "edit": {
        "starthidden": true,
        "show": true,
        "hide": true
    },
    "log": {
        "starthidden": true,
        "show": true,
        "hide": true
    },
    "wikidata": {
        "starthidden": true,
        "show": true,
        "hide": true
    },
    "hidemarked": {
        "edit": true,
        "flow": true,
        "categorization": true,
        "wait": true
    },
    "hidingparts": {
        "markallhidetouchscreen": true,
        "markallshowmouse": true
    }
}

אלה הגדרות ברירת מחדל. כדי לשנות אותן, יש ליצור קובץ חדש במרחבכם האישי, באַזונדער:הדף שלי/WLM.json, להעתיק לתוכו את כל התוכן של הקובץ הנ"ל, ואז לשנות הגדרות מסוימות כרצונכם.

הקובץ כולל משתנים בולאניים, שבברירת מחדל כולם שווים לערך אמת (true). ניתן לשנות כל אחד מהם לערך שקר (false), כשאתם הופכים בכך את התנהגות ברירת המחדל. להלן מופיע תיאור המשתנים. ישנן חמש קבוצות בני כשלושה משתנים כל אחת. שלושת הקבוצות הראשונות בנות מבנה זהה ומתארות אילו סוגי עריכות שנקראו יוסתרו במצבים שונים בפעולת המערכת. הקבוצה הרביעית מתארת התנהגות עריכה בודדת לאחר שסומנה כנקראה. הקבוצה האחרונה מיועדת לאפיון הסתרות חלקים שונים המופיעים בדף, ולא מייצגים עריכות.

כאמור, שלישת הקבוצות הראשונות מטפלות בהצגת או הסתרת סוגי עריכות שונות. הקבוצה הראשונה, "edit", מטפלת בכמעט כל העריכות, חוץ מאלו בשתי הקבוצות הבאות. הקבוצה "log" מטפלת ברשומות יומן. הקבוצה "wikidata" מטפלת בנתוני ויקינתונים, לאלו מכם שהגדירו את התכונה הזאת אצלם.

בכל אחת מהקבוצות ישנם 3 משתנים. הראשון הוא "starthidden", והוא מתאר האם עריכות שנקראו יוסתרו ברגע פתיחת רשימת המעקב. השני הוא "show", והוא מגדיר האם להציג את העריכות בעת הלחיצה על כפתור גילוי עריכות שהוסתרו. המשתנה השלישי הוא "hide", והוא מגדיר האם להסתיר את העריכות בלחיצה על כפתור הסתרת עריכות שנקראו.

הקבוצה הרביעית, "hidemarked", מתארת האם עריכה בודדת תוסתר בעת סימונה כנקראה. ישנם ארבעה סוגי עריכות - "edit", שמתארת את רוב העריכות, "flow" - עריכות זרימה, "categorization" - שיוך והסרה מקטגוריות, "wait" - המתנה עם הסתרת העריכה שסומנה כנקראה ללא קריאה באמצעות ספר אדום למשל "סיבוב" אחד, בערך שקר תעלם מיד.

הקבוצה החמישית, "hidingparts", מתארת החלטות בנושא חלקי דף שונים. המשתנה "markallhidetouchscreen" קובע הסתרת הכפתור "סימון כל הדפים כאילו נצפו" במכשירים עם מסך מגע, כדי להימנע מלחיצה ללא כוונה. הכפתור יופיע יחד עם שאר ההסתרות בלחיצה על גילוי. המשתנה "markallshowmouse" קובע אי הסתרת הכפתור הנ"ל במכשירים ללא מסך מגע.

CSS

כדי לשנות את העיצוב או להסתיר כפתורים מסוימים, נעשה שינוי בסגנונות css. לפניכם קובץ מעדיעוויקי:Gadget-WLM.css הכולל את ערכי ברירת המחדל.

.WLM-desktop .script78, .WLM-mobile .script78 { display: none; }
.yellowedit { background-color: yellow; }
.blueedit { background-color: #B0E2FF; }
.WLM-icon { margin-left: 0.3em; margin-right: 0.3em; }
.WLM-desktop .WLM-icon { font-size: 80%; }
.WLM-mobile .WLM-icon { font-size: 120%; }
a.close-edit { color: black; }
a.mark-edits { color: #990066; }
a.mark-all-flow-edits, a.mark-cat-edits { color: pink; }
a.unmark-edits { color: green; }
a.gold-button { color: gold; }
a.mark-edits:before, a.mark-all-flow-edits:before, a.mark-cat-edits:before { content: "📖"; }
a.unmark-edits:before { content: "📕"; }
a.gold-button:before { content: "🔑"; }
a.close-edit:before { content: "✕"; }

אתם יכולים ליצור קובץ משלכם, באַזונדער:הדף שלי/WLM.css עבור ערכים חלופיים, או להוסיפם לקובץ הסגנונות הרגיל שלכם, באַזונדער:הדף שלי/common.css. במקרה של התנגשות הדף האישי קובע. בניגוד לפסקה הקודמת אין צורך להעתיק את כל הנתונים, ומידע שלא יופיע כלל יעבוד לפי קובץ ברירת מחדל הנ"ל. עבור כל פרמטר ניתן אם תרצו לקבוע התנהגות שונה למחשב שולחני ולניידים. ראו לדוגמה שורות 5-6, שם נקבע גודל שונה לאייקונים של הכפתורים - בנייד הם גדולים יותר לצורך לחיצה קלה במסך מגע.

שורה 1 מבטלת את עבודת הסקריפט 78 כפי שהוסבר למעלה. שורות 2-3 מגדירות את צבעי הרקע עבור עריכות שמסומנות - צהוב וגוון של כחול כברירת מחדל. שורה 4 מגדירה את המאפיינים של אייקון הכפתור. שורות 5-6 כאמור מטפלות בגודל האייקונים הללו. שורות 7-11 מטפלות בעיצוב אייקונים שונים. שורות 12-15 מאפשרות להחליף את האייקון עצמו.

למשל, כדי למנוע הופעת כפתורי "X" להסתרת עריכה, יש לכתוב את שורה 7 בצורה הבאה: a.close-edit { display: none; } .

כמו כן, ניתן לטפל בהודעות על יומנים (#logmessage), כפתורי הסתרת והצגת עריכות (#hideAll או #showAll בהתאם), הרווח ביניהם ושורת הרווח אחריהם (#placeholder או #placeline בהתאם).

טיילן פון דער בלאט זענען מעגליך איבערגעזעצט פון העברעאישער וויקיפעדיע
cc-by-sa 3.0 ערלויבענישאריגינעלער בלאטביישטייערער